Bejelentkezés / Regisztráció
Punnany Massif: lemezbemutató turnén, új album előtt
2016. november 17.

Manapság, ha egy klub teltházas, könnyűzenei eseményt szeretne, akkor biztosan elsők között a Punnany Massif neve merül fel. Az idén 10 éves zenekar az év végéig koncertezik szerte az országban, majd pár hónapra visszavonul felvenni új albumát. A rajongók azonban nem csak a leállás miatt töltötték meg csordultig a JATE Klubot november 29-én. A koncert előtt Farkas Roland (Wolfie) adott interjút, ahol jelen mellett elsősorban a közeljövőről kérdeztem őt.

Éppen egy lemezbemutató turné kellős közepén vagytok, ennek keretében léptek fel a JATE Klubban. Jut ilyenkor idő arra, hogy az egyes koncertekre valami speciálissal készüljetek?

Mindenféleképpen, már csak azért is, mert nem szeretjük ugyanazokat a sablonokat adni, nem szeretnénk, ha akár nekünk, akár a közönségünknek úgymond unalmas lenne a koncert. Nem titok és nem pusztán udvariaskodás, hogy Szegedet nagyon szeretjük, a szívünkbe zártuk ezt a várost, így tehát erre a koncertre is külön készültünk, elsősorban persze zenei alternatívákkal. Szerencsére ez elmondható valamennyi koncertünkről.

Ráadásul Szegeden szerencsére elég gyakran megfordultok, a JATE mellett különböző fesztiválokon is. Mennyiben ad többet egy ilyen klubkoncert?

Mindkettőnek megvan a maga varázsa. Itt nyilván közvetlenebbül találkozhatunk a rajongókkal, de elmondhatom azt is, hogy egy koncert végén mintegy öt liter vizet facsarunk ki magunkból. Végső soron a klubkoncertek alternatív varázsa az, ami megfog minket, és az a közvetlenség, ami az emberekből árad ekkor.

A turné után mintegy öt hónapra visszavonultok és az új albumon dolgoztok. Hogy néz ki nálatok egy ilyen alkotói folyamat?

Pont a múlt héten volt Budapesten egy TEDxYouth elnevezésű rendezvény, ami elsősorban pont az alkotói gondolkodás és az innovatív ötletek fontosságát próbálja fiataloknak átadni. Ennek a rendezvénynek voltunk a vendégei, és egy 15 perces prezentációban mutattuk be, hogy hogyan készül egy dal fázisról fázisra. Januártól körülbelül májusig valóban visszavonulunk, kivéve a már lebeszélt külföldi koncerteket, és ezalatt az idő alatt a zeneírásra, a szövegekre és a videóklip készítésre fektetjük a hangsúlyt.

Hol tartotok jelenleg az albumkészítési folyamatban?

Kitaláltuk a kreatív koncepciót, tudjuk, hogy miről fognak szólni a dalok, mi az, ami zeneileg meg fogja határozni ezt a lemezt, és most szépen lépésről lépésre kidolgozgatjuk az egyes számokat.

Miként lehet jellemezni a készülő új album zenei stílusát, a mostani „Fel” című lemezhez képest akár?

Azt tudnám mondani, hogy aki ismeri a mi munkásságunkat, azoknak annyi lesz a különbség e között, és akár az aktuális lemezünk között, mint az első és a második albumunk között. Lesznek rajta újdonságok, ezt bátran állíthatom, bedobáljuk magunkat mély vizekbe, és olyan irányzatok felé is nyitunk, amelyek nem igazán voltak eddig jellemzőek a Punnany Massifra. Reméljük, hogy a közönség ezt is olyan örömmel fogja fogadni, mint az eddigieket, például az aktuális „Fel”-t.

Boros Tamás
 

Telefon: 06-62-544-703